Kuru maya ile yumuşak poğaça tarifi

Puf puf mayalı poğaça nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. …
  2. Muhtemelen un az gelecektir. …
  3. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. …
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip 180ºC'de ısıtılmış fırına verin.

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Kuru maya ile poğaça olur mu?

İlk önce geniş bir kabın içerisine kuru mayayı, şekeri ve ılık sütü ilave edin. Üzerini kapatarak, karıştırmadan sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletin. Karışım göz göz olunca içerisine tuz, yumurta akı ve sıvı yağ ilave ederek hafif karıştırın. En son içine unu koyarak yoğurmaya başlıyoruz.

Poğaçaya kuru maya ne kadar konulur?

Kuru Mayalı Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 su bardağı ılık süt.
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 1 su bardağı ılık su.
  4. 1, 5 yemek kaşığı kuru maya.
  5. 4 yemek kaşığı (tepesiz) toz şeker.
  6. 1 tatlı kaşığı tuz (tepeli)
  7. Un.

25-Mar-2015

Evde puf poğaça nasıl yapılır?

Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unun içerisine kuru mayayı ilave edin ve unu havalandırarak güzelce karıştırın.
  2. Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ilave edin.
  3. Su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra hamur, pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Pofuduk poğaça hamuru nasıl yapılır?

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin. Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın. Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …